8 vidutinio dydžio bulvės,
200 g aliejuje konservuotų džiovintų pomidorų,
2 kiaušiniai,
pagal skonį druskos,
maltų džiūvėsėlių,
augalinio aliejaus.
GAMINIMAS:
Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Nukošus sutrinkite mediniu grūstuvu. Iš aliejaus išgriebtus džiovintus pomidorus nuvarvinkite, tada kruopščiai nusausinkite popieriniu rankšluoščiu. Supjaustykite juostelėmis. Sudėkite į bulvių košę ir gerai išmaišykite.
Įmuškite kiaušinius, pagal skonį įberkite druskos ir dar sykį viską gerai sumaišykite. Drėgnomis rankomis suformuokite apvalius kukulius. Apvoliokite maltais džiūvėsėliais ir kepkite gilioje keptuvėje gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
Išgriebus padėkite ant popierinio rankšluoščio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. Tiekite pagardintus aliejuje pakepintais smulkintais svogūnais arba liesa grietine.