600 g šviežios išvalytos lašišos,
citrina,
pagal skonį šviežiai maltų juodųjų pipirų,
druskos,
sviesto.
P a d a ž u i:
2 nedideli apelsinai,
3 apelsinų sultys,
česnako skiltelė,
gabalėlis imbiero šaknies,
šaukštas sviesto,
šaukštas krakmolo,
žiupsnelis aitriosios paprikos.
GAMINIMAS:
Nuplautą, popieriniu rankšluoščiu nusausintą lašišą supjaustykite stambiais gabalais. Pabarstykite juos maltais pipirais, druska, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Išdėliokite smulkintą lašišą troškinimo inde, į tarpus įdėkite sviesto gabalėlių, uždenkite indą ir 15 min. pašaukite į karštą orkaitę.
Paruoškite padažą: nuo virintu vandeniu nuplikytų ir nusausintų dviejų apelsinų nutarkuokite žievelę. Pačius apelsinus padalykite skiltelėmis, nuo kiekvienos pašalinkite balkšvas odeles, tada supjaustykite jas gabalėliais. Iš likusių apelsinų išspauskite sultis.
Nuluptą imbiero šaknį rupiai sutarkuokite. Keptuvėje įkaitintame svieste pakepinkite smulkintus česnakus ir imbierus. Supilkite apelsinų sultis, suberkite tarkuotas žieveles, aitriąją papriką ir dar porą minučių pakaitinkite.
Plona srovele maišant supilkite pusėje stiklinės šalto vandens ištirpintą krakmolą. Kai padažas pradės tirštėti, suberkite smulkintus apelsinus ir dar kiek pakaitinkite. Apliekite juo į lėkštes išdėliotą karštą žuvį. Tiekite su biriai virtais ryžiais.