200 g kieto brandinto sūrio,
2 kiaušiniai,
žiupsnelis saldžiųjų paprikų miltelių,
gruzdinimo aliejaus.
GAMINIMAS:
Smulkiai sutarkuokite sūrį. Iki standumo suplakite kiaušinių baltymus, atsargiai įmaišykite sūrį. Masė turi būti pakankamai kieta. Gruzdintuvėje arba puode įkaitinkite aliejų iki 180 laipsnių temperatūros. Jei neturite kulinarinio termometro, įmeskite į puodą baltos duonos kubelį.
Jei gabalėlis per minutę pagelto ir tapo traškus, temperatūra tinkama, jei suskrudo greičiau - aliejus per karštas. Patepkite delnus aliejumi, arbatiniu šaukšteliu pakabinkite sūrio masės ir suformuokite rutuliuką. Dėkite po kelis sūrio rutuliukus į įkaitintą aliejų ir gruzdinkite,m kol gražiai pagels.
Išgriebkite ir sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad nusivarvėtų. Gruzdintus sūrio rutuliukus tiekite kaip garnyrą arba kaip užkandį prie alaus.