1 kg jautienos (minkštimo arba su kaulu),
500 g bulvių,
300 g šviežių kopūstų,
400 g burokėlių,
200 g morkų,
200 g svogūnų,
3-4 šaukštų kečupo,
1 šaukštelio acto,
2-3 skiltelių česnako,
2-3 laurų lapelių,
džiovintos petražolės šaknies,
druskos,
pipirų,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Mėsą užpilkite vandeniu ir virkite 1,5 val. Tuomet mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais. Sudėkite į sultinį. Kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais. Svogūną smulkiai supjaustykite. Morkas sutarkuokite stambesne trintuve. Burokėlius supjaustykite plonais šiaudeliais, bulves - kubeliais arba pagaliukais.
Burokėlius apkepkite aliejuje. Įpilkite acto, įdėkite kečupo, įpilkite šlakelį vandens ir troškinkite 5-7 min. Aliejuje apkepkite svogūnus. Įdėkite morkas ir kartu pakepkite. Į verdantį sultinį sudėkite bulves, įberkite druskos. Kai sultinys užvirs, sudėkite kopūstus. Virkite ant silpnos ugnies 5 min.
Sudėkite burokėlius ir virkite dar apie 10 min. Sudėkite svogūnus ir morkas. Toliau įdėkite lauro lapus, petražolės šaknį. Jei reikia, įberkite druskos ir pipirų. Įspauskite česnako. Puodą nukaiskite ir palikite pastovėti 15-20 min. Barščius patiekite su grietine, įberkite žalumynų.