po 750 g sūrio ir
nešalto sviesto,
125 ml pieno,
1 kg miltų,
6 virtų trynių,
pagal skonį druskos,
pipirų,
maltos saldžiosios paprikos,
1 trynio aptepti,
sezamų,
aguonų,
saulėgrąžų,
riešutų ir pan. paviršiui apibarstyti.
GAMINIMAS:
Sutarkuotą sūrį, virtus trynius, druską, papriką, pipirus gerai sumaišykite, įminkykite miltus. Tešlą valandą palaikykite šaldytuve ir iškočiokite maždaug 7 mm storio lakštą.
Suformuokite norimos formos kepinukus (riestainėlius, žiedelius, persuktus lazdeles ir pan., sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepkite tryniu ir apibarstykite įvairiais pabarstais: aguonomis, sezamų sėklomis, saulėgrąžomis, kmynais ir pan. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių.