3 stiklinių riebaus pieno,
3 pakelių braškinės želė,
1,5 stiklinės vandens,
150 g pieninio šokolado.
P a p u o š i m u i:
šaldytų braškių ar kitų uogų,
šviežių mėtų lapelių.
GAMINIMAS:
Želė užpilkite virintu vandeniu, maišant pakaitinkite, kad ištirptų, nukaiskite ir ataušinkite. Į plakikliu plakamą atšaldytą pieną po truputį supilkite jau tirštėjančią želė. Išplakite iki putų, supilkite į aliuminio folija išklotą pailgą formą ir pastatykite 2-3 val. šaltai, kol sustings.
Atšalusį desertą išverskite į pailgą lėkštę ir nuimkite foliją. Paviršių padenkite karšto vandens vonelėje ištirpintu šokoladu ir dar 20-30 min. palaikykite šaltai, kol sukietės. Prieš patiekiant supjaustykite porcijomis, papuoškite uogomis bei mėtų lapeliais.