3 obuolių,
1 šaukšto cukraus,
5 šaukštų citrinų sulčių,
2 šaukštų migdolų likerio,
250 g maskarponės sūrio,
50 ml grietinėlės,
2 šaukštų cukraus pudros,
100 g biskvitinių sausainių,
40 g juodojo šokolado,
kakavos miltelių.
GAMINIMAS:
Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į puodą. Įpilkite 2 šaukštus vandens, 3 šaukštus citrinų sulčių, suberkite cukrų. Uždenkite ir troškinkite 8 min. Atvėsinkite ir supilkite likerį. Maskarponę suplakite su grietinėle, likusiomis citrinų sultimis ir cukraus pudra.
Sausainius sulaužykite, šokoladą sutarkuokite. Tuomet sausainius, obuolių masę, maskarponės kremą (šiek tiek palikite papuošti) ir šokoladą sluoksniais dėkite į stiklines taures. Pastatykite 2 val. į šaldytuvą. Apliekite likusiu kremu.