8 trapios tešlos krepšeliai,
150 g lašišų filė,
100 ml plakamosios grietinėlės,
2 šaukšteliai krienų,
2 šaukštai citrinų sulčių,
druskos,
šviežiai maltų baltųjų pipirų,
kelios žaliosios alyvuogės (papuošti).
GAMINIMAS:
Lašišų filė susmulkinkite ir 5 min. pavirkite nedideliame kiekyje vandens. Puodą nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Nuvarvintus lašišų gabalėlius ir krienus sudėkite į indą, įpilkite šaukštą citrinų sulčių, įberkite prieskonių, pasūdykite ir elektriniu plakikliu išplakite iki vientisos masės.
Kitame indelyje iki standžių putų išplakite grietinėlę, ją atsargiai įmaišykite į lašišų masę ir 20 min. padėkite šaltai. Kai putėsiai atšals, jų dėkite į tešlos krepšelius. Puoškite žaliosiomis alyvuogėmis.