250 g medaus,
1 stiklinės cukraus,
150 g sviesto,
500 g miltų,
2 kiaušinių,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1/4 stiklinės pieno,
1 pakelio meduolių prieskonių,
žiupsnelio druskos,
šiek tiek riebalų formai ištepti.
P a p u o š t i:
200 g šokolado glajui,
100 g nuluptų paskrudintų migdolų,
cukruje virtų apelsinų žievelių.
GAMINIMAS:
Sviestą su medumi pakaitinkite ant silpnos ugnies. Atvėsusį mišinį supilkite į dubenį ir maišant porcijomis suberkite miltus. Kiaušinius kruopščiai ištrinkite su cukrumi iki gausių putų, supilkite į medaus masę, išmaišykite. Supilkite pieną, suberkite druską, kepimo miltelius bei prieskonių mišinį ir suminkykite vienalytę tešlą.
Tešlos gniužulą prisidengus servetėle valandą palaikykite šaltai. Kiauravidurę kepimo formą ištepkite riebalais, sudėkite tešlą ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 min. Ataušusį kepinį apliekite ištirpintu šokoladu, papuoškite migdolais bei cukatais.