1 kg juodos ruginės duonos,
200 g medaus,
citrinos,
200 g grietinės,
1 šaukšto želatinos,
400 g bruknių uogienės,
1 pakelio vanilinio cukraus,
50 g cukraus,
100 g riešutų,
25 g sviesto,
plaktos grietinėlės,
vaisių ir riešutų papuošimui.
GAMINIMAS:
Duoną smulkiai sutarkuokite, sumaišykite su medumi, išspaustomis citrinos sultimis, bruknių uogiene (prieš tai į ją supilkite ištirpintą želatiną). Formą patepkite sviestu, išbarstykite duonos trupiniais ir dėkite pusę duonos masės.
Ją išlyginkite, uždėkite sluoksnį išplaktos su cukrumi ir vaniliniu cukrumi grietinės. Į grietinę galima įdėti truputį želatinos. Ant jos sukrėskite likusią duonos masę, suberkite susmulkintus riešutus. Tortą padėkite šaltai. Išimtą iš formos tortą papuoškite plakta grietinėle, vaisiais, riešutais.