B i s k v i t u i:
5 kiaušinių,
150 g cukraus,
150 g grikių miltų,
100 g maltų lazdynų riešutų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
50 g marcipanų masės,
1 pakelio vanilinio cukraus su natūralia vanile,
1 apelsino tarkuotos žievelės,
200 ml auksaspalvio cukraus sirupo,
100 ml romo,
200 g juodųjų serbentų džemo.
K r e m u i ir papuošimui:
16 g želatonos,
150 ml apelsinų sulčių,
200 g cukraus,
2 apelsinų tarkuotos žievelės,
100 g varškės,
775 ml plaktos grietinėlės,
50 ml apelsinų likerio,
1 apelsino,
šokolado drožlių (arba tarkuoto šokolado),
spanguolių.
GAMINIMAS:
Kiaušinius plakite su 2 šaukštais karšto vandens ir cukrumi 15 min. Grikių miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir riešutais. Marcipanų masę šiek tiek pašildykite mikrobangų krosnelėje. Šiltą marcipanų masę sumaišykite su nedideliu kiekiu kiaušinių masės, vaniliniu cukrumi ir apelsino žievele.
Pakaitomis pilkite likusią kiaušinių masę ir berkite miltų mišinį. Išmaišykite. Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą (26 cm skersmens). Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 30 min. Atvėsinkite ir perpjaukite pusiau horizontaliai. Cukraus sirupą sumaišykite su 100 ml vandens ir romu.
Vieną paplotį dėkite ant lėkštės, uždėkite formos kraštus, aptepkite paruoštu romo mišiniu ir serbentų džemu. Želatiną užmerkite. Apelsinų sultis užvirinkite su cukrumi ir apelsinų žievele. Želatiną ištirpinkite šiltose sultyse ir palaipsniui išmaišykite su varške. Kai masė pradės stingti, įmaišykite grietinėlę ir likerį.
Pusę kremo tepkite ant džemo, uždenkite antruoju papločiu, aptepkite likusiu romo mišiniu ir likusiu kremu. Padėkite į šaldytuvą 4 val. Tortą apibarstykite šokolado drožlėmis, papuoškite apelsino skiltelėmis, spanguolėmis.