1 pakelio šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos,
200 g virto kumpio (tinka ir dešra),
200 g grybų (baravykų, pievagrybių),
1 poro stiebo,
200 g grietinės,
4 kiaušinių,
200 g fermentinio sūrio,
druskos,
pipirų,
prieskonių.
GAMINIMAS:
Tešlą iškočiokite, įklokite į kepimo formą ar skardą, pateptą riebalais, padarykite 1 cm aukščio kraštelį. Kumpį supjaustykite kubeliais arba juostelėmis, grybus supjaustykite griežinėliais, porą - žiedais. Kumpį, grybus, porą, apkepkite aliejuje, kol viskas gražiai apskrus, palikite atvėsti. (Jei pyragui pasirinksite miško grybus, o ne pievagrybius, juos prieš tai apvirkite).
Išplakite kiaušinius, grietinę, tarkuotą fermentinį sūrį, prieskonius. Šį plakinį sumaišykite su kepintais produktais keptuvėje. Paruoštą įdarą dėkite ant tešlos. Išlyginkite. Tuomet pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 20-30 min., kol tešla gražiai pagels.
Šį pyragą galite ruošti su mėsos faršu. Tešlą apibarstykite tarkuotu sūriu, dėkite faršą, pakepintą su svogūnais ir pievagrybiais, pjaustytus pomidorus, papriką, uždėkite pomidorų padažo, apibarstykite prieskoniais, vėl apibarstykite sūriu ir "užklokite" kitu tešlos lakštu.