2 kg kiaulienos be kaulo,
250 ml raudono sauso vyno,
2 šaukštų medaus,
30 g sutarkuoto šviežio imbiero,
0,5 šaukštelio cinamono,
prieskonių mėsai arba pipirų mišinio,
druskos.
P a d a ž u i:
100 ml raudono sauso vyno,
0,5 kg spanguolių,
0,5 stiklinės cukraus.
GAMINIMAS:
Vyną supilkite į nedidelį dubenį, įdėkite medaus ir gerai išmaišykite. Įdėkite tarkuoto imbiero, cinamono, prieskonių ir išmaišykite. Mėsą iš visų pusių aptepkite paruoštu marinatu. Tuomet mėsą (su trupučiu marinato) suvyniokite į foliją, sudėkite į skardą ir pašaukite į 220 laipsnių karštumo orkaitę. Kepkite 1-1,5 val.
Paruoškite padažą: vyną su cukrumi supilkite į puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol nugaruos 2/3 skysčio. Spanguoles padalinkite į 2 dalis. Vieną dalį sutrinkite elektriniu smulkintuvu kartu su cukrumi. Spanguolių tyrę supilkite į padažą. Suberkite likusias uogas. Iškepusią mėsą išvyniokite, dėkite į lėkštę, apliekite padažu.