100 g baltos duonos,
3 svogūnų,
2 skiltelių česnako,
50 g rūkytos šoninės,
800 g maltos mėsos,
2 kiaušinių,
1 šaukštelio garstyčių,
šviežių čiobrelių,
maltų džiūvėsėlių,
druskos,
pipirų,
250 g vyšninių pomidorų,
10-12 bazilikų lapelių.
GAMINIMAS:
Duoną pamerkite vandenyje. Svogūnus ir česnaką smulkiai sukapokite. Šoninę supjaustykite smulkiais kubeliais. Duoną nuspauskite ir sumaišykite su malta mėsa, svogūnais, česnakais ir šonine. Kiaušinius lengvai išplakite su garstyčiomis, suberkite smulkintus čiobrelius.
Plakinį sumaišykite su mėsa. Kad faršas būtų tirštesnis, įberkite šiek tiek džiūvėsėlių. Įberkite druskos ir pipirų. Nedidelę ir gilią kepimo formą išklokite folija, sudėkite paruoštą faršą. Pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 50 min.
Tuomet ant mėsos duonos išdėliokite pomidorus, šiek tiek apibarstykite druska, pipirais ir dar 10 min. pašaukite į orkaitę. Bazilikų lapelius supjaustykite juostelėmis. Iškepusią duoną išimkite iš formos, dėkite į lėkštę ir papuoškite bazilikais.