1 vitienos (apie 1,5 kg),
4 riekelių baltos duonos,
200 g grybų,
200 g kiaulienos be kaulo,
100 g fermentinio sūrio,
1 kiaušinio,
4 šaukštų grietinėlės,
10 g krapų,
1 raudonos paprikos,
1/3 šaukštelio tarkuoto muskato riešuto,
2 šaukštų majonezo,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Vištą nuo kaklo per krūtinkaulį įpjaukite iki uodegėlės ir atsargiai nuimkite visą odą (blauzdeles ir sparnelius galite palikti). Mėsą nuimkite nuo kaulų ir sumalkite. Paruoškite įdarą. Duoną pamerkite šaltame vandenyje, grybus smulkiai sukapokite. Kiaulieną sumalkite.
Sūrį sutarkuokite stambia trintuve. Kiaušinį suplakite su grietinėle ir muskato riešutu. Žalumynus ir papriką sukapokite. Duoną nuspauskite ir sumaišykite su faršu, grybais, sūriu, kiaušinio ir grietinėlės plakiniu, žalumynais ir paprika. Įberkite druskos, pipirų ir viską sumaišykite elektriniu smulkintuvu.
Paruoštu įdaru prikimškite odą, o kraštus susiūkite medvilniniu siūlu. Viršų aptepkite majonezu, dėkite į kepimo indą ir pašaukite į 170 laipsnių orkaitę. Kepkite 50-60 min. Nuolat laistykite susidariusiomis sultimis. Kai įdaryta višta iškeps, išimkite siūlus, supjaustykite, papuoškite žalumynų šakelėmis.