2 kiaušinių,
100 g cukraus,
200 g spanguolių,
300 ml grietinėlės,
70 g cukraus pudros,
1 citrinos.
GAMINIMAS:
Spanguoles kartu su cukrumi sutrinkite į tyrę. Trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus supilkite į karščiui atsparų indą, įberkite cukraus pudros. Indą įstatykite į vandenį. Baltymus plakite karšto vandens vonelėje 5 min. Tuomet indą dėkite ant ledo arba įstatykite į šaltą vandenį ir toliau plakite, kol baltymai sutirįtės.
Atvėsinkite. Grietinėlę išplakite iki standžių putų. Sudėkite išplaktus baltymus ir spanguolių tyrę. Sukrėskite putėsius į formeles ir padėkite į šaldiklį stingti. Putėsius galite aplieti spanguolių padažu - uogas sutrinkite ir sumaišykite su cukrumi.