350 g miltų,
7 g sausų mielių,
40 g tarkuoto parmezano sūrio (tinka "Džiugas" ar kitas kietesnis sūris),
2 šaukštų alyvų aliejaus,
1 išplakto kiaušinio,
1 šaukšto aguonų,
250 g rūkytos lašišos,
50 g gražgarsčių (tinka bazilikai, raudonėlis, čiobrelis).
GAMINIMAS:
Miltus persijokite į dubenį, sumaišykite su druska, mielėmis ir parmezano sūriu. Atskirame inde sumaišykite 200 ml šalto vandens, alyvų aliejų ir paruoštą miltų mišinį. Užmaišykite tešlą. Jei ji per sausa, įpilkite šiek tiek vandens.
Minkykite tešlą 5-10 min., kol ji pasidarys glotni. Palikite tešlą šaltoje vietoje kilti 45 min. Tuomet atgnybkite po graikinio riešuto dydžio tešlos gabaliuką, kočiokite 15 cm ilgio lazdeles. Dėkite ant riebalais pateptos skardos, aptepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite aguonomis.
Pašaukite į 200 laipsnių orkaitę, kepkite kol pasidarys auksinės spalvos. Lašišą supjaustykite plonomis juostelėmis. Prie kiekvienos lazdelės pridėkite po kelias šakeles gražgarsčių ar žalumynų ir apvyniokite lašiša. Lazdeles sudėkite į taures.