T e š l a i:
450 g miltų,
1 kiaušinio,
400 ml pieno,
žiupsnelio druskos,
10 g mielių,
3 šaukštelių cukraus miltelių,
aliejaus virti.
S i r u p u i:
po 3 stiklines cukraus ir
vandens,
pusės citrinos sulčių.
GAMINIMAS:
Paruoškite tešlą: su cukrumi ištrintas mieles išmaišykite 300 ml šilto pieno ir supilkite į miltus. Tešlą lengvai permaišykite ir 15 min. kildinkite. Suplakite kiaušinį su likusiu pienu bei trupučiu druskos, supilkite į tešlą ir maždaug 25 min. kildinkite šiltai.
Paruoškite sirupą: cukraus ir vandens mišinį kaitinkite, kol sutirštės. Įmaišykite citrinų sultis ir nukaiskite. Skystoką tešlą kabinkite aliejuje suvilgytu šaukštu ir dėkite virti. Išvirusias spurgas išgriebkite, nuvarvinkite ribalų perteklių, panardinkite į atvėsusį sirupą ir sudėkite į lėkštę.