1 kalakutas (4-5 kg).
M a r i n a t u i:
5 l vandens,
200 g druskos,
50 g cukraus,
15 g citrinų rūgšties,
juodųjų pipirų,
česnako,
prieskoninių žolelių (pagal skonį),
2 citrinos.
GAMINIMAS:
Kalakutą pamerkite į marinatą, kad apsemtų, ir laikykite apie 12 val. vėsioje patalpoje. Po to išimkite iš marinato, įtrinkite prieskoniais ir įvyniokite į foliją. Orkaitę įkaitinkite iki 250 laipsnių.
Įvyniotą kalakutą įdėkite į skardą krūtinėle į viršų, įpilkite 1 litrą vandens. Sumažinkite temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepkite 2 val. Po to foliją viršuje perkirpkite ir dar kepkite apie 1 val., kol paukštis gražiai apskrus.