T e š l a i:
42 g mielių,
75 g cukraus,
200 ml pieno,
75 g sviesto,
1 kiaušinio,
1 trynio,
apie 600 g miltų.
Į d a r u i:
1 stiklinės aguonų,
1 kiaušinio baltymo,
3 šaukštų cukraus pudros,
1 citrinos nutarkuotos žievelės,
300 g džiovintų slyvų.
G l a j u i:
cukraus,
pudros ir
citrinų sulčių,
džiovintų slyvų papuošti.
GAMINIMAS:
Iš tešlai skirtų produktų paruoškite mielinę tešlą. Įdarui skirtą baltymą suplakite su cukraus pudra ir sumaišykite su maltomis aguonomis, citrinos žievele ir juostelėmis supjaustytomis slyvomis. Iš tešlos iškočiokite 1 cm storio stačiakampį lakštą.
Ant jo viršaus tolygiai sudėkite įdarą ir susukite į volelį. Jį sulenkite ir aštriu peiliu perpjaukite šonus. Kurį laiką riestę reiktų kildinti, o tuomet apie 1 val. kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepusią ir atvėsusią riestę aptepkite glajumi ir papuoškite džiovintomis slyvomis.