200 g miltų,
3 kiaušinių,
150 ml grietinės (12 proc. riebumo),
2 paprikų (skirtingų spalvų),
1 nedidelės cukinijos,
1 morkos,
200 g brokolių,
3-4 šaukštų smulkintų žalumynų (čiobrelių, raudonėlio, baziliko rozmarino),
1 šaukštelio tarkuotos citrinos ievelės,
2 šaukštų citrinų sulčių,
3 šaukštų baltojo vyno,
2 skiltelių česnako,
aliejaus kepti,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
P a d a ž u i:
100 ml natūralaus jogurto,
4 šaukštų varškės,
2-3 šaukštų smulkintų žalumynų (petražolių, svogūnų),
skiltelės česnako,
druskos.
GAMINIMAS:
Į dubenį įkulkite kiaušinius, supilkite grietinę, suberkite per sietelį persijotus miltus ir išsukite iki vientisos masės. Tuomet suberkite smulkintus žalumynus, smulkintą česnaką, tarkuotą citrinos žievelę, supilkite citrinos sultis, vyną, pagardinkite pipirais, druska.
Išmaišykite ir padėkite 30 min. pastovėti. Daržoves nuplaukite ir supjaustykite. Paprikas atskirkite nuo sėklalizdžių, supjaustykite juostelėmis, cukiniją ir morką - stambiais šiaudeliais, o brokolius atskirkite nuo sietyno. Į paruoštą tešlą panardinkite daržoves, jas dėkite į gruzdintuvę su įkaitintu aliejumi, kepkite apie 3-4 min., kol gražiai apskrus.
Tada dėkite ant popierinės servetėlės ir palaukite, kol aliejaus perteklius nuvarvės. Indelyje sumaišykite jogurtą, varškę, smulkintus žalumynus, smulkintą česnaką, pagardinkite druska ir patiekite daržoves su paruoštu padažu.