Lazanijos lakštų,
500 g viščiukų krūtinėlių,
150 g pievagrybių,
2 sunokę pomidorai arba indelis konservuotų pomidorų be odelių,
pusė stiklinės juodųjų alyvuogių be kauliukų,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
svogūnas,
2 skiltelės česnako,
2 šaukštai pomidorų padažo,
druskos,
pipirų.
Sūrio p a d a ž u i:
2 šaukštai sviesto,
2 šaukštai miltų,
800 ml pieno,
200 g tarkuoto parmezano,
pusė šaukštelio malto muskato.
GAMINIMAS:
Gilioje keptuvėje įkaitinkite sviestą ir trumpai pakepinkite smulkintą svogūną bei česnaką, sudėkite nedideliais kubeliais pjaustytą vištieną. Maišant kepkite, kol mėsa pabals. Įmaišykite griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir stambiai pjaustytus pomidorus. Jei naudosite šviežius pomidorus, prieš tai nuplikykite juos karštu vandeniu ir nulupkite odelę. Sudėkite puselėmis pjaustytas alyvuoges, įmaišykite pomidorų padažą, pagardinkite pipirais, pasūdykite.
Kitoje keptuvėje paruoškite sūrio padažą: trumpai apkepkite miltus, įmaišykite sviestą, supilkite pieną, kai padažas ims tirštėti, suberkite tarkuotą sūrį. Pagardinkite muskatu, jei reikia, pasūdykite. Į stiklinį kepimo indą sluoksniais dėkite lazanijos lakštus, vištienos troškinį ir sūrio padažą. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 min. Prieš patiekiant bent 10 min. palaikykite šiltai.