500 g menkės,
40 g miltų,
1/2 šaukštelio druskos,
maltų juodųjų pipirų,
300 ml vyno acto,
0,5 l vandens,
1 laurų lapo,
1 ropinio svogūno,
7 juodųjų pipirų žirnelių,
1 šaukšto miltų,
1 šaukštelio kario,
augalinio aliejaus.
GAMINIMAS:
Žuvį supjaustykite 2 cm storio gabalais, apvoliokite miltuose ir apkepkite ant stiprios ugnies. Į vandenį supilkite vyno actą, įdėkite juodųjų pipirų žirnelių, laurų lapą, žiedais supjaustytą svogūną ir pavirkite, kol svogūnas šiek tiek suminkštės.
Miltus sumaišykite su kariu, įpilkite pusę šaukštelio acto, gerai išmaišykite ir supilkite į likusį marinatą. Šį mišinį virkite 2 min. Žuvį užpilkite paruoštu mišiniu ir padėkite į šaldytuvą 2 dienoms.