Šermukšnių kava receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Šermukšnių kava


INGREDIENTAI:

1 stiklinė džiovintų šermukšnių arba šermukšnių išspaudų,
1 stiklinė džiovintų morkų,
cukrinių runkelių arba kiaulpienių,
truputis medaus.


GAMINIMAS:

Šermukšnius rinkite po pirmųjų šalnų, nes pašalę vaisiai pasidaro saldesni ir ne tokie kartūs. Prieš šalnas nuskintus šermukšnius galima pašaldyti šaldytuve -po 1-2 parų jie bus skanesni. Kavą galite ruošti iš šermukšnio uogų arba iš jų išspaudų. Džiovintas uogas ar išspaudas paskrudinkite ir sumaišykite su kitais kavos pakaitalais: paskrudintomis morkomis, cukriniais runkeliais ar kiaulpienių šaknimis.

Dar kartą viską permalkite ir dar truputį paskrudinkite. Po to sumalkite kavamale, užpilkite vandeniu, pakaitinkite 3-5 min. ant nedidelės ugnies. Paskui kavai leiskite pastovėti, kol nusės drumzlės. Pasaldinkite medumi. Šermukšniai vartojami avitaminozės profilaktikai ir gydymui. Dėl palankaus vitaminų P ir C santykio šermukšniai rekomenduojami sergant ateroskleroze ir hipertonine liga.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668