3 šaukšteliai paruoštų trūkažolių šaknų ( cikorijų),
0,5 l vandena,
1 stiklinė pieno arba 0,5 stiklinės grietinėlės,
truputis cukraus arba medaus.
GAMINIMAS:
Trūkažolių šaknis kaskite rudenį. Šaknų neatskirkite nuo stiebų ir taip 10 dienų palaikykite sausoje bei tamsioje patalpoje, kol nudžius stiebai. Tada nuo šaknų gerai nuplaukite žemes, šaknis supjaustykite nedideliais gabaliukais ir džiovinkite 60-80 laipsnių temperatūroje.
Išdžiūvusias šaknis sulaužykite ar stambiai sumalkite ir skrudinkite keptuvėje arba skardoje, kol paruduos. Maltų cikorijų galite dėti pagal skonį, tačiau įprasta proporcija yra 1 arbatinis šaukštelis stiklinei vandens.
Cikorijas užpilkite verdančiu vandeniu, užvirinkite ir pakaitinkite 3-5 min. ant nedidelės ugnies. Paskui kavai leiskite pastovėti, kol nusės drumzlės. Paskaninkite pienu, grietinėle, medumi. Kartais šis gėrimas ruošiamas ne su vandeniu, o iškart su pienu.