Cikorijų kava receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Cikorijų kava


INGREDIENTAI:

3 šaukšteliai paruoštų trūkažolių šaknų ( cikorijų),
0,5 l vandena,
1 stiklinė pieno arba 0,5 stiklinės grietinėlės,
truputis cukraus arba medaus.


GAMINIMAS:

Trūkažolių šaknis kaskite rudenį. Šaknų neatskirkite nuo stiebų ir taip 10 dienų palaikykite sausoje bei tamsioje patalpoje, kol nudžius stiebai. Tada nuo šaknų gerai nuplaukite žemes, šaknis supjaustykite nedideliais gabaliukais ir džiovinkite 60-80 laipsnių temperatūroje.

Išdžiūvusias šaknis sulaužykite ar stambiai sumalkite ir skrudinkite keptuvėje arba skardoje, kol paruduos. Maltų cikorijų galite dėti pagal skonį, tačiau įprasta proporcija yra 1 arbatinis šaukštelis stiklinei vandens.

Cikorijas užpilkite verdančiu vandeniu, užvirinkite ir pakaitinkite 3-5 min. ant nedidelės ugnies. Paskui kavai leiskite pastovėti, kol nusės drumzlės. Paskaninkite pienu, grietinėle, medumi. Kartais šis gėrimas ruošiamas ne su vandeniu, o iškart su pienu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668