160 g miltų,
130 g sviesto,
5 kiaušinių,
160 g vandens,
po žiupsnelį druskos,
cukraus,
100 g riebaus varškės sūrio,
2 šaukštų šviežių krapų ir
svogūnų laiškų,
150 g sūdytų silkių filė.
GAMINIMAS:
Paruoškite plikytą tešlą: į verdantį vandenį sudėkite sviestą, druską, cukrų. Kai tik sviestas išsilydys, suberkite miltus ir intensyviai maišant 5-7 min. virinkite, po to nukaiskite ir atvėsinkite iki 60 laipsnių.
Į plakamą tešlą po vieną įmuškite kiaušinius. Vienalytę tešlą šaukštu sudėkite į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo skardą - tešlos gumulėliai turi būti nedideli, išdėlioti vienas nuo kito per 3 cm, kad kepant nesusijungtų. Pyragėlius kepkite apie 25 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje, po to temperatūrą sumažinkite iki 100 laipsnių ir dar kepkite maždaug 10 min.
Paruoškite įdarą: smulkintuvu suplakite sūrį ir sviestą, įmaišykite smulkiai supjaustytą silkių filė ir svogūnų laiškus. Nupjovus viršutines pyragėlių dalis, prikimškite juos silkių įdaro, pabarstykite petražolėmis ir vėl užvožkite "dangtelius".