500 g sūdytų silkių (su pieniais),
1 šaukšto pieno,
1 šaukšto smulkintų petražolių,
1 šaukšto kaparių,
4 svogūnų,
1 laurų lapo,
4 šaukštų aliejaus,
1/2 stiklinės 6 proc. acto,
0,25 šaukštelio citrinų sulčių,
cukraus,
pipirų.
GAMINIMAS:
Išmirkytą silkę nuvalykite, išimkite kaulą ir ašakas. Filė suvyniokite į pergamentinį popierių, išteptą sviestu, įdėkite į vidutiniškai įkaitintą orkaitę ir patroškinkite 10 min. Išimkite, ataušinkite, supjaustykite gabalėliais. Užvirinkite 1/4 stiklinės vandens su citrinos žievele, sultimis, laurų lapu, supilkite actą ir ataušinkite.
Pienius ištrinkite per sietelį, sumaišykite su kapariais, žiupsneliu pipirų ir cukraus, petražolėmis, išmaišykite su perkoštu marinatu ir susmulkintais svogūnais. Silkių filė sudėkite į stiklainį, uždenkite ir 2-3 dienas palaikykite šaldytuve.