4 bananai,
kiaušinis,
3 šaukštai cukraus,
100 ml grietinėlės,
100 ml kvietinių miltų,
1 l aliejaus,
kapotų lazdynų riešutų,
skysto medaus.
GAMINIMAS:
Paruoškite gruzdinimo tešlą: kiaušinio trynį ištrinkite su cukrumi, supilkite grietinėlę, suberkite miltus ir maišykite, kol susidaryslygi tešla. Kiaušinio baltymą suplakite iki standumo, geriausia elektriniu plakikliu, įmaišykite į tešlą. Bananus nulupkite, padalykite į 3 dalis, pamirkykite tešloje.
Po kelis gabalėlius gruzdinkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai pagels. Išgriebkite bananų gabalėlius iš aliejaus ir išdėliokite ant popierinio rankšluoščio, kad nusivarvėtų. Sudėkite bananus į lėkštę, apšlakstykite skystu medumi, apibarstykite kapotais riešutais. Tiekite su vaniliniais ledais.