1 kg bulvių,
kiaušinis,
1,5 stiklinės miltų,
pusė šaukštelio druskos,
šaukštas sviesto,
stambiai tarkuoto parmezano.
P a d a ž u i:
50 g šviežių bazilikų,
skiltelė česnako,
2 šaukštelio kedrinių pinijų arba
smulkintų graikinių riešutų,
40 g smulkiai tarkuoto parmezano,
druskos,
alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite, išvirkite ir sutrinkite iš bulvių košės, miltų, kiaušinio, druskos ir tirpinto sviesto užminkykite tešlą. Suformuokite storą ritinėlį, iš viršaus šiek tiek suplokite ir supjaustykite miltuotu peiliu maždaug 1,5 cm pločio griežinėliais. Sudėkite ant miltais pabarstytos lentelės, uždenkite plėvele ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.
Per tą laiką paruoškite bazilikų padažą. Elektriniu grūstuvu sutrinkite bazilikų lapelius, įberkite žiupsnelį druskos, išspauskite česnaką, suberkite riešutus ir sūrį. Kai mišinys pasidarys vientisas, plona srovele supilkite aliejų.
Sudėkite gnocchi į verdantį pasūdytą vandenį, virkite 3-4 min. Trumpai apkepkite įkaitintoje orkaitėje, kad apskrustų. Sumaišykite su bazilikų padažu, apibarstykite sūriu.