Šventinis vištienos kepsnys receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Šventinis vištienos kepsnys


INGREDIENTAI:

Viščiuko (1,8-2 kg),
2 citrinų,
šaukštelio druskos,
šaukštelio baltųjų pipirų,
šaukštelio rausvųjų pipirų,
2 rozmarino šakelių,
2 šaukštų aliejaus,
2 šaukštelių sojų padažo.


GAMINIMAS:

Gerai nuplaukite viščiuką ir nusausinkite servetėle. Citrinas supjaustykite skiltelėmis. Sumaišykite pipirus bei druska. Puse šio mišinio ištrinkite viščiuko vidų bei išorę. Į viščiuko vidų sukiškite rozmarinų šakeles ir supjaustytas citrinas. Pilvą susmeikite mediniu smeigtuku. Prapjaukite odelę aplink vištos šlauneles iš abiejų pusių.

Pakelkite ją pirštais ir prikimškite druskos, pipirų, smulkinto rozmarino. Odeles sunerkite smeigtukais. Visą viščiuką aptepkite aliejaus ir sojų padažo mišiniu. Kepkite 175 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1,5 valandos. Įsmeikite smeigtuką į storiausią šlaunelės vietą. Jei iš mėsos sunkiasi rausvas ir skaidrus skystis - viščiukas iškepęs.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668