8 didesnių bulvių,
keletos petražolių lapelių,
1 paprikos ankšties,
200 ml agurkinio padažo,
1 šaukštelio kmynų,
druskos.
GAMINIMAS:
Bulves nuplaukite ir su lupenomis sudėkite į puodą, įberkite žiupsnelį druskos, kmynų, ir virkite apie 10 min. išvirus išimkite iš puodo ir palaukite kol atvės, keliose vietose subadykite šakute, susukite į aliuminio foliją ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite apie 15 min.
Petražoles susmulkinkite, papriką perpjaukite pusiau, atskirkite nuo sėklalizdžio ir supjaustykite kubeliais. Iškepusias bulves išvyniokite, įpjaukite skersai ir išilgai, truputį išplėskite, į duobutę įdėkite šaukštą agurkinio padažo ir pabarstykite paprikos kubeliais bei petražolėmis. Padažas gaminamas iš natūralaus jogurto, agurkų ir česnako skilteles.