1 kg bulvių,
3 virtų bulvių,
druskos,
300 g varškės,
1 kiaušinio,
1 šaukšto grietinės,
30 g sviesto,
0,5 šaukštelio smulkintų mėtų lapelių.
GAMINIMAS:
Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir sudėkite į tarkius. Įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Varškę pertrinkite per sietelį arba gerai ištrinkite, sudėkite sviestą, grietinę, kiaušinį, prieskonius, druską ir gerai išmaišykite.
Bulvių masę išskirstykite kiaušinio dydžio gabalėliais, plonai išplokite, į vidurį dėkite varškės įdaro, kraštus užspauskite, padarykite cepelinus. Paruoštus cepelinus dėkite į įkaitintą aliejų ir virkite. Valgykite su sviestu, grietine ar spirgučiais.