1,5 kg bulvių,
3-4 šaukštai manų kruopų,
1 kiaušinis,
truputis druskos.
Į d a r u i:
500 g maltos kiaulienos,
1 svogūnas,
truputis maltos mėsos prieskonių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Bulves smulkiai sutarkuokite ir išsunkite. Nusunktą skystį palikite, kad nusistovėtų krakmolas. Į bulvių masę sudėkite krakmolą, suberkite manų kruopas, įmuškite kiaušinį, pasūdykite ir gerai išmaišykite. Iš bulvių masės suformuokite rutuliukus, suplokite juos ir įdėję įdaro drėgnomis rankomis gerai sulipdykite.
Įdarui maltą kiaulieną sumaišykite su smulkintu svogūnu, prieskoniais, druska bei pipirais. Didžkukulius dėkite į dideliame puode verdantį pasūdytą vandenį (didžkukuliai turi plūduriuoti laisvai) ir virkite apie 20-25 min. Patiekite su grietine.