2 vidutinio dydžio virti burokėliai,
2 gerai prinokę avokadai,
po 150 g riebios varškės ir
fetos,
2 šaukštai sviesto,
kmynų,
pusės citrinos sulčių,
2 šaukštai "Pesto" padažo su bazilikais,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
saujelė skrudintų kedrinių pinijų,
kelios šakelės šviežių petražolių,
peletrūnų.
GAMINIMAS:
Burokėlius nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais, juos pasūdykite, pagardinkite kmynais, citrinų sultimis, iš abiejų pusių gerai aptepkite svieste ir atvėsinkite. Avokadus nuplaukite, nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Varškę ir fetą ištrinkite su druska ir peletrūnais.
Avokadus, burokėlius ir fetą sluoksniuokite taip, kad pasidarytų dailūs bokšteliai. Ant viršaus sudėkite likusią fetos masę, užberkite kedrinių pinijų ir kapotų petražolių. Užkandėlę apliekite padažu, paruoštu iš "Pesto" ir alyvuogių aliejaus. Tiekite su mėgstama balta duona.