15 makaronų vamzdelių "Cannelioni",
270 g gorgonzolos,
70 g sviesto,
2 skiltelės česnako,
100 g kreminės varškės,
2 šaukštai grietinės,
pagal skonį raudonėlių,
druskos,
150 g riebaus varškės sūrio,
kelios šakelės šviežių rozmarinų,
150 ml neriebios grietinėlės.
GAMINIMAS:
Makaronus išvirkite (bet jokiu būdu nepervirkite), kaip nurodyta ant pakuotės, ir išgriebkite iš puodo. Nedideliame dubenėlyje iki vientisos masės išsukite gorgonzolą, varškę ir grietinę. Įdarą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite džiovintais raudonėliais, išspauskite česnaką.
Makaronų vamzdelius prikimškite įdaro, sudėkite į riebalais išteptą karščiui atsparią kepimo skardą, ant viršaus suberkite tarkuotą varškės sūrį ir supilkite grietinėlę. Įdarytus makaronus pašaukite į karštą orkaitę. Kepkite apie 10-12 min., kol sūris išsilydys ir makaronai dailiai pagels. Tiekite papuoštus šviežiomis rozmarinų šakelėmis.