1,5 kg bulvių,
4 svogūnų,
2 morkų,
100 g džiovintų grybų (labiausiai tinka baravykai),
2 kiaušinių,
4 šaukštų grietinės,
stiklinės pieno,
aliejaus kepti,
po žiupsnelį druskos,
pipirų,
petražolių,
krapų.
GAMINIMAS:
Bulves sutarkuokite, įmaišykite išplaktus kiaušinius, įberkite druskos, pipirų. Smulkiai supjaustykite džiovintus grybus, juos užpilkite pienu ir pakaitinkite, kol užvirs, tuomet supilkite į tarkius.
Morkas sutarkuokite burokine tarka, smulkiai supjaustykite 3 svogūnus - viską pakepkite aliejuje, pabaigoje suberkite smulkintus krapus ir petražoles. Pakeptas daržoves dėkite į tarkius ir išmaišykite. Sviestu ištepkite skardą, sukrėskite tarkius ir pašaukite į orkaitę. Kepkite, kol plokštainis pasidengs gelsva plutele.
Vegetarišką plokštainį galima valgyti su grietine, sviestu ar kitu mėgstamu padažu, pvz.: keptuvėje pakepkite kubeliais pjaustytą svogūną, tuomet įdėkite 4 šaukštus grietinės, šiek tiek smulkintų krapų, įpilkite maždaug pusę stiklinės vandens ir, jei turite, tirštos sriubos. Išmaišykite ir keletą minučių pakaitinkite ant silpnos ugnies.