600 g žiedinių kopūstų,
250 g morkų,
200 g saldžiųjų žirnelių ankščių,
svogūnas,
4 šaukštai aliejaus,
2 šaukšteliai kario,
1 l daržovių sultinio,
50 ml riebios grietinėlės,
100 g jaunų šparaginių pupelių ankščių,
4 kalendrų šakelės,
druskos,
maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Žiedinius kopūstus nuvalykite, išskirstykite žiedynais, nuplaukite ir nusausinkite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Saldžiųjų žirnelių ankštis supjaustykite plonomis juostelėmis.
Puodelyje įkaitinkite pusę aliejaus, 2-3 minutes pakepinkite svogūnus ir žiedinius kopūstus. Berkite kario miltelius ir kaitinkite dar 1-2 minutes. Supilkite sultinį, 10-12 minučių virkite sriubą. Puodą nukaiskite. Žiedinius kopūstus sutrinkite plaktuvu, pilkite grietinėlę, įberkite druskos ir pipirų.
Įkaitinkite likusį aliejų, 2-3 minutes pakepkite žirnelius bei morkas. Šparagines pupeles nuplikykite sūdytu verdančiu vandeniu. Daržoves suberkite į sriubą. Užvirkite, jei reikia, dar gardinkite prieskoniais. Sriubą puoškite kalendrų šakelėmis.