Stiklinė virtų bet kokių grybų,
2 nemaži baravykai,
2 šaukštai aliejaus,
pusė svogūno,
pagal skonį šviežių čiobrelių,
petražolių,
druskos,
pipirų,
šaukštelis balzaminio acto,
80 g norimo skonio lydyto sūrelio,
kelios riekelės mėgstamos duonos,
50 g sviesto.
GAMINIMAS:
Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite keptuvėje su aliejumi. Kai svogūnai pagels, suverskite virtus grybus, masę pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 10 min. Tada sudėkite lydytą sūrelį, suberkite smulkintus čiobrelius, kiek pakaitinkite, masę sukrėskite į plakimui skirtą indą.
Supilkite balzaminį actą ir išplakite elektriniu plakikliu. Baravykus susmulkinkite, pakepinkite svieste, atvėsinkite ir įmaišykite į paštetą. Paštetą supilkite į plokščią indą ir bent 3 val. palaikykite šaldytuve. Tiekite su skrudintomis duonos riekelėmis.