400 g lašišų filė,
2 porai,
300 g miško grybų,
šaukštas sviesto,
pagal skonį druskos,
pipirų.
M a r i n a t u i:
gabalėlis imbierų šaknies,
1,5 apelsino sultys,
2 šaukštai sojų padažo,
šaukštas sezamų aliejaus,
nutarkuota pusės apelsino žievelė,
šaukštas klevų sirupo.
GAMINIMAS:
Pirmiausia paruoškite marinatą: imbierus sutarkuokite ir sumaišykite su išspaustomis apelsinų sultimis, sojų padažu, sezamų aliejumi, klevų sirupu ir nutarkuota apelsino žievele. Marinatą užvirinkite ir atvėsinkite. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais.
Sudėkite į plokščią indą, užpilkite marinatu ir palikite 30 min., kad pasimarinuotų. Tada iškepkite karštoje orkaitėje ir padėkite šiltai. Porus nuplaukite, supjaustykite nemažais gabalėliais. Grybus nuvalykite, irgi supjaustykite.
Grybus ir porus pakepinkite svieste, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išdėliokite į lėkštes. Ant viršaus dėkite lašišų gabalėlių.