500 g uogų asorti (žemuogių, aviečių, juodųjų serbentų),
2 šaukštų manų kruopų,
2 šaukštų grietinėlės arba grietinės,
4-5 šaukštų cukraus.
GAMINIMAS:
Švarias perrinktas uogas padalykite pusiau: vieną dalį pabarstykite cukrumi ir padėkite į šaldytuvą, kitą sutrinkite, užpilkite virintu vandeniu, užvirinkite, nukaiskite ir 15-20 min. palaikykite uždengtame puode. Nuovirą ir jame virusią uogų masę pertrinkite per sietelį.
Įberkite pagal skonį cukraus, plona srovele suberkite manų kruopas ir maišant ant silpnos ugnies virkite maždaug 15 min. Sudėkite atidėtas uogas, dar trumpai pakaitinkite iki virimo ir nukaiskite. Sriubą patiekite atšaldytą su grietine arba plakta grietinėle.