1 l vandens,
350 g mėlynių,
100 g cukraus,
30 g bulvių krakmolo,
1 šaukšto citrinos sulčių.
K u k u l a i č i a m s:
40 g sviesto,
2 kiaušinių,
25 g cukraus,
300 g baltos duonos trupinių,
250 ml grietinės,
1 šaukšto bulvių krakmolo.
GAMINIMAS:
Mėlynes suberkite į verdantį vandenį ir 5 min. pavirkite. Įmaišykite krakmolą, išmaišytą nedideliame kiekyje šalto vandens, supilkite citrinos sultis ir pavirinkite. Kai kisielius sutirštės, nukaiskite ir ataušinkite. Paruoškite kukulaičius: sviestą išsukite su cukrumi, kiaušinių tryniais.
Suberkite duonos trupinius, sudėkite grietinę, krakmolą, standžiai išplaktus kiaušinių baltymus ir atsargiai išmaišykite. Tešlą kabinkite iškart dviem šaukštais, dėkite į verdantį vandenį, o kai kukulaičiai iškils į paviršių, išgriebkite kiaurasamčiu ir padalykite į lėkštes. Atvėsusius kukulaičius užpilkite mėlynių kisieliumi.