600 ml kvietinių miltų,
4 kiaušiniai,
arbatinis šaukštelis druskos,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS:
Ant stalo supilkite miltų kūgį (50 ml miltų atidėkite), viduryje padarykite įdubą. Suplakite kiaušinius, druską ir aliejų. Supilkite mišinį į įdubą miltuose, išmaišykite pirštais. Jei tešla kietoka, galite įpilti šlakelį vandens. Minkykite tešlą rankomis, kol ji pasidarys blizgi ir tampri.
Tai gali užtrukti maždaug 10 min. Tešlą makaronams galite užmaišyti ir virtuviniu kombainu, tačiau nereikėtų minkyti ilgiau nei 3 min. Suformuokite iš tešlos gumulą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir bent pusvalandį palaikykite šaltai.
Padalykite tešlą į dvi dalis ir iškočiokite 1,5 mm storio lakštus. Iš abiejų pusių pabarstykite miltais, kad paviršius neliptų. Miltų perteklių nupurtykite. Padėkite tešlos lakštus ant švarios miltais pabarstytos šluostės ir palikite bent pusvalandžiui džiūti.
Tik neleiskite tešlos lakštams perdžiūti, antraip makaronai trupės. Tešlos lakštus susukite į nestandžius ritinėlius ir aštriu miltuotu peiliu supjaustykite 0,5-1 cm storio griežinėliais. Iš karto išvyniokite juosteles, kad tešla nesukibtų ir palikite šiek tiek apdžiūti.
Šviežius makaronus galite virti tuoj pat arba kelias dienas laikyti šaldytuve. Jei vienu kartu pasigaminote didesnį kiekį makaronų, juos išdžiovinkite: paskleiskite plonu sluoksniu ant švarios šluostės ir laikykite šiltoje sausoje vietoje.
Džiovintus makaronus laikykite sandariai uždarytame stikliniame inde, tačiau nepamirškite, kad jų vartojimo laikas gerokai trumpesnis nei pirktinių.