4 nedidelės jaunos cukinijos,
svogūnas,
česnako skiltelė,
2 pomidorai,
200 g maltos paukštienos,
3 šaukštai rikotos,
50 g tarkuoto parmezano,
žiupsnelis raudonėlių,
pagal skonį druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Cukinijas išilgai supjaustykite plonomis juostomis. Apibarstykite druska ir 10 minučių palikite, kad pastovėtų. Nupilkite susidariusį skystį, daržovių juosteles nusausinkite popieriniu rankšluoščiu. Karštuose riebaluose pakepinkite smulkintą svogūną.
Sudėkite mėsą, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, išspauskite česnako skiltelę, išmaišykite ir kepkite apie 8 minutes. Sudėkite smulkintus pomidorus, rikotą, suberkite parmezaną (porą šaukštų palikite), raudonėlius, išmaišykite ir dar kelias minutes masę pakepinkite. Kiek pravėsusio įdaro užtepkite ant kiekvienos cukinijų juostelės.
Susukite jas į ritinėlius ir susmeikite vandenyje išmirkytais konditeriniais smeigtukais. Išdėliokite karščiui atspariame nepridegančiame kepimo inde, viršų apibarstykite likusiu parmezanu ir 7-10 minučių pašaukite į karštą orkaitę. Tiekite su skrudinta balta duona.