100 g Parmos kumpio,
2 saujos įvairių rūšių salotų mišinio,
2 dideli nektarinai,
pusė geltonojo meliono,
100 g mocarelos,
4 šaukštai sezamų aliejaus,
šaukštelis skysto medaus,
šviežių citrinų sulčių,
pagal skonį druskos ir
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Kumpį supjaustykite perregimomis juostelėmis. Nuplautus, nusausintus nektarinus perpjaukite pusiau. Išėmus kaulus, supjaustykite plonais griežinėliais. Mocarelą supjaustykite kvadratėliais. Melioną nulupkite, šaukšteliu išskobkite sėklas.
Iš minkštimo specialiu šaukšteliu išskobkite rutuliukus. Paruoškite padažą: sezamų aliejų sumaišykite su citrinų sultimis ir skystu medumi. Pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, druskos ir dar sykį išmaišykite.
Į salotinę suberkite nuplautas, nusausintas salotas. Ant viršaus sudėkite nektarinų griežinėlius, melionų rutuliukus, juostelėmis pjaustytą kumpį, mocarelos gabalėlius. Tiekiant apliekite paruoštu padažu.