600 g trapios tešlos,
400 g maltos jautienos,
200 g šviežių pievagrybių,
2 česnako skiltelės,
5 kiaušiniai,
2 svogūnai,
10 šaukštų miltų,
pagal skonį druskos ir
maltų juodųjų pipirų,
100 g tarkuoto fermentinio sūrio,
100 g parmezano,
aliejaus,
50 g sviesto.
GAMINIMAS:
Maltą mėsą kartu su smulkintu vienu svogūnu 15 minučių patroškinkite karštuose riebaluose. Sudėkite smulkintus pievagrybius, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir dar kiek pakepinkite. Kiaušinius gerai išplakite su miltais. Įpilkite porą šaukštų aliejaus, suberkite likusius smulkintus svogūnus, česnakus, parmezaną, pusę kitos rūšies fermentinio sūrio, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir išmaišykite.
Tešlą padalykite į du skirtingo dydžio lakštus. Didesnįjį įtieskite į nepridegantį kepimo indą taip, kad kraštai uždengtų indo sieneles. Ant dugno tolygiai paskirstykite pusę plaktų kiaušinių masės. Ant viršaus sudėkite ir tolygiai paskirstykite kepintą mėsą, tada sukrėskite ir vėl tolygiai paskirstykite likusius plaktus kiaušinius.
Viską užklokite likusiu tešlos lakštu, kraštus kruopščiai užspauskite. Viršų pabarstykite sviesto gabalėliais ir pašaukite į 160 laipsnių karštumo orkaitę. Kepkite 35-40 minučių. Tiekite su šviežiais pomidorais.