T e š l a i:
100 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
3 kiaušiniai,
stiklinė pieno,
po šaukštą sviesto ir
cukraus,
žiupsnelis druskos.
P a d a ž u i:
po 100 g sviesto ir
cukraus,
2 apelsinų sulčių,
2 šaukštai apelsinų žievelių,
šaukštas citrinų žievelių,
3 šaukštai apelsinų likerio "Grand Marnier",
2 šaukštai konjako.
GAMINIMAS:
Prieš kepant blynelius, pirmiausia paruoškite padažą. Pasak gurmanų, pastovėjęs bent pusvalandį, jis įgauna fantastišką aromatą ir skonį. Apelsinus ir citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žieveles, iš apelsinų išspauskite sultis.
Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų, nutarkuotas žieveles, kiek pakaitinkite. Nukėlus nuo ugnies, supilkite alkoholinius gėrimus ir palikite pastovėti, kad padažas įgautų fantastišką aromatą. Dubenyje gerai išmaišykite persijotus kvietinius miltus, žiupsnelį druskos, išplaktus kiaušinius ir šlakelį šilto pieno.
Supilkite likusį pieną ir lydytą sviestą. Tešlą iki vientisos masės išplakite šluotele ir bent pusvalandį palikite pastovėti, kad išbrinktų. Maždaug 15 cm diametro keptuvėje svieste iškepkite blynelius ir padėkite šiltai. Paruoštą padažą pakaitinkite, į jį sudėkite į keturias dalis perlenktus blynelius. Kai jie sušils, galite užpilti konjako arba brendžio ir uždekite.