5 gerai prinokę pomidorai,
ilgavaisis agurkas,
svogūnas,
žalia paprika,
po 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir
baltojo vyno acto,
2-3 skiltelės česnako,
pagal skonį druskos,
pipirų,
ryšulėlis petražolių.
GAMINIMAS:
Pomidorų galus įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, pomidorus susmulkinkite. Agurką nulupkite, susmulkinkite, pagal skonį pasūdykite ir palikite apie 10 min. pastovėti. Nupilkite išsiskyrusį skystį. Česnakus nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su kapotomis šviežiomis petražolėmis, pjaustyta paprika, pomidorais ir agurku.
Sriubą išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Nuolat maišant pamažu supilkite alyvuogių aliejų, baltojo vyno actą, tada atvėsinkite. Tiekite išpilsčius į tris stiklines taures su šaukštu smulkintų daržovių. Jei norite, įmeskite po kelis ledo kubelius.