500 g bulvių,
0 g salierų gumbų,
1 morkos,
500 ml vištienos sultinio su petražolėmis ir krapais,
1 šaukšto sviesto,
250 ml grietinėlės,
druskos,
pipirų,
svogūnų laiškų,
ryšelio žalumynų.
GAMINIMAS:
Bulves ir salierus nuskuskite, supjaustykite kubeliais. Į puodą supilkite sultinį, sudėkite daržoves ir virkite apie 20 minučių. Morką nuskuskite, supjaustykite siauromis juostelėmis, apibarstykite miltais ir apie 3 mnutes apkepkite su sviestu.
Į sultinį supilkite grietinėlę, įberkite druskos ir pipirų, užvirkite, tada nukėlę nuo viryklės sutrinkite. Svogūnus ir žalumynus smulkiai supjaustykite. Morkų šiaudelius išdėliokite lėkštėse, užpilkite sriuba ir apibarstykite žalumynais.