2 svogūnų,
2 morkų,
3 salierų,
250 g bulvių,
2 cukinijų,
90 g šparaginių pupelių,
250 g kopūstų,
1/3 stiklinės aliejaus,
45 g sviesto,
5 stiklinių vandens,
3 kubelių sodraus jautienos sultinio,
800 g pomidorų,
31gpelių (skardinėje),
druskos,
pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Sulkiai supjaustykite svogūną, morkas, salierus, nedideliais kubeliais bulves ir cukinijas, į kelias dalis padalykite šparagines pupeles, susmulkinkite kopūstą. Pomidorus smulkiai supjaustykite ir sutrinkite. Puode įkaitinkite aliejų bei sviestą ir apkepkite svogūnus, kol jie gražiai apskrus.
Tuomet sudėkite morkas, o po dviejų minučių sudėkite ir likusias daržoves. Užpilkite vandeniu, įmeskite sultinio kubelius ir įmaišykite trintus pomidorus. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir ant silpnos ugnies troškinkite kol suminkštės daržovės. Likus virti 15 min., sudedamos pupelės, sriubą paskaninkite druska ir pipirais. Patiekiant labai skanu apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu.