2 skardinių konservuotų pomidorų,
2 stiklinių daržovių sultinio,
1 šakelės šviežių bazilikų,
svogūno puselės (smulkiai supjaustytos),
3 skiltelių česnako,
1 stiklinės grietinėlės,
2 šaukštų aliejaus,
3 šaukštelių cukraus,
po žiupsnelį druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite griežinėliais supjaustytą česnaką, susmulkintą pusę svogūno ir ant silpnos ugnies troškinkite 5-10 min., kol svogūnai apskrus. Tuomet sudėkite nedideliais gabalėliais supjaustytus konservuotus pomidorus ir suberkite cukrų, palaukite, kol užvirs.
Palikite troškintis dar 5-10 min. Tuomet supilkite daržovių sultinį, išmaišykite ir nukaiskite, kad sriuba šiek tiek atvėstų. Galiausiai tyrę gerai išmaišykite, o jei norite gauti vientisą masę, kad nesijaustų pomidorų gabalėlių sutrinkite elektriniu maišytuvu. Puodą su pomidorų sriuba užkaiskite ant vidutinės ugnies, supilkite grietinėlę, paskaninkite druska, pipirais ir smulkiai pjaustytais bazilikais ar svogūnų laiškais.
Palaukite, kol sriuba užvirs ir jau galite visus kviesti prie stalo Šią sriubą skaniausia patiekti su paprasta ar skrudinta duona, ant riekės galite uždėti salotų lapą ar riekelę sūrio. Šią sriubą šaldytuve galima laikyti kelias dienas. Tačiau norint ją pašildyti, kaskart įpilkite šiek tiek grietinėlės, kad sriuba nesutirštėtų.